Loading...

Blog

Szabályzatkészítés csupán az irodai kutyák miatt?

Állatokkal dolgozni sokak álma és ehhez nem kell ma már állatkerti dolgozónak lenni, hiszen látványosan növekszik azoknak az irodai munkahelyeknek a száma, ahová kiskedvenceket vihetnek a munkavállalók. Ha valaki ilyen környezetben dolgozik, azaz adottak a fizikai és munkavédelmi előírások, jó esély nyílik arra, hogy a kutyák is megjelenhessenek az irodatérben.

Az Irodakutya ellen néhányan keményen felléphetnek, de egy világos szabályzat elkészítésével a munkáltató megelőzheti a felesleges vitákat, ami egyúttal mindkét tábor számára megfelelő támpontot nyújt.

  • Egyeztessünk az iroda tulajdonosával / üzemeltetőjével és kérjük a hozzájárulását a kutyabarát munkahely kialakításához.
  • Az kisállatnak kivétel nélkül rendelkeznie kell a szükséges oltásokkal, melyet az oltási könyv vagy útlevél tud bizonyítani.
  • A kutya legyen jól szocializált. Ez természetesen mindenkinek mást jelent, de irodai környezetben a legfontosabb, hogy emberekkel és kutyákkal szemben is agressziómentesen viselkedjen. Nem szükséges zéró toleranciát hirdetni, hiszen ha bizonyos kutyákkal kapcsolatban bizonytalan egy másik, akkor szeparációval ez könnyen kezelhető.
  • Az irodában legyen kijelölt kutyamentes övezet, hogy mindenki számára ideális legyen a munkakörnyezet (allergia, félelem vagy egyéb üzleti igények esetére).
  • Az irodai higiéniára különösen szükséges figyelni, ezért delegáljunk a takarításra képzett személyzetet vagy a kutyatartók között legyen elosztva a felelősség a tisztaság fenntartására vonatkozóan.
  • Biztosítva legyen a dolgozók számára az anonim visszajelzés lehetősége a vezetőség felé, hiszen nem biztos, hogy mindenki nyilvánosan is vállalná a vélményét..
  • Mindezek mellett gondoljuk át, milyen üzleti folyamatokat, fizikai területeket zavarhat a kutyák jelennléte és ezeket is listázzuk a policy-ba, továbbá a potenciális szankciókat, hogy senkinek se legyen meglepetés egy-egy szabály áthágásakor a következmény.

    Vezetőkkel történő egyeztetéseink alapján a legfontosabb tényezőként mégis azt említhetjük, hogy a dolgozók bevonása a szabályzat kialakításába kulcsfontosságú, hiszen ők tudják megmondani, mire is van szükségük egy ideális munkahelyi légkör kialakításához kutyákkal vagy azok nélkül.

    Kapcsolat
    Email: info@irodakutya.com
    Közösségi média