Loading...

Blog

Kutyabarát irodák takarítása

Dolgozói igényként egyre sűrűbben merül fel, hogy kutya kerülhessen az irodába, de ritkán esik szó azokról a háttérmunkákról, melyek ezt biztosítják.

Jellemzően a vezetőknek számos olyan teendőt kell figyelembe venni, mely több szervezést vagy magasabb költséget jelent és a megtérülés nem minden esetben forintosítható. Tipikusan ilyen az iroda takarítása, mely nem csupán a megbízó irodától, de a takarító cégtől is több odafigyelést igényel, legyen szó a takarítási módszerekről vagy eszközökről, kemikáliákról.

Lássuk be, a kutyák jelenléte még mindig nagyon megosztja az embereket: van aki nem érti, mit keresnek állatok egy munkahelyen és allergiára vagy higiéniai problémákra hivatkoznak, míg mások üdvözítik a jelenlétüket és természetesnek veszik a szőrgombócokat maguk körül. De hogyan néz ki egy ilyen nap, amikor kisállatot visznek be a dolgozók? A kutyák élete nem túl bonyolult belső terekben: körbejárják az irodát, leheverednek egy általuk preferált helyre, esznek-isznak és persze a játékaikat is széthordhatják éppúgy, mint a gyerekek, így gazdájuknak ennek megfelelően kell gondoskodni a rend fenntartásáról is és tőle elvárható módon az esetleges szennyeződések eltüntetéséről. A megbízott takarító cégnek ezekből kifolyólag a fertőtlenítésre nagy hangsúlyt kell fektetnie, de üdvözítő, ha ezt környezetbarát tisztítószerekkel teszi, ami az állatokra sem ártalmas, mindemellett a legkritikusabb az elhullot szőrök feltakarítására. Praktikus persze, ha az iroda már a kialakításakor figyelembe veszi a kutyabarát lehetőséget és ennek megfelelően rendezi be a munkahelyet: szőnyegpadló helyett linóleumot, parkettát vagy járólapot helyez el, cserélhető huzatokkal látja el a kárpitozott bútorokat és szeparálja a kényes területeket, mint példátul a konyha.

Sarkallatos kérdés a kutyapiszokból eredő balesetek kezelése. Minden kutyatulajdonos egyéni felelőssége kell legyen, hogy ilyen jellegű ad hoc problémákat megszüntet, és különösen fontos, hogy ezzel ne várja meg a takarító céget, hiszen akkor az ürülék vagy vizelet már beszívódik a padlóba, ezzel kellemetlen és hosszú távon érezhető szagot generál, mindemellett a kutya számára is megerősítés lehet, hogy ezt máskor is megteheti.

Természetesen jól nevelt kutyával gyakorlatilag nem lesznek higiéniai problémák, mégis minden esetben javasolt, hogy a takarítással foglalkozó munkatársakat aktívan vonjuk be, mert egy közös egyeztetésen hasznos és praktikus tippekkel láthatják el a dolgozókat, ami mindkét fél megelégedését segíti.

Kapcsolat
Email: info@irodakutya.com
Közösségi média