Loading...

Blog

Hírek / események
Legyen élmény a kutyával való utazás!

A kutyás életmód sok utazással párosul, legyen szó munkába járásól, sportról, kirándulásról vagy akár közös nyaralásról.

Saját tapasztalat alapján, még mindig hosszas utánajárást igényel a megfelelő szállás, étterem feltérképezése kutyás szempontok alapján, hiszen mindenkinek mást jelent a kutyás életmód...

Tovább a cikkre
Életmódváltás a koronavírus után

Mindennapi rutinjaink, munka- és életkörülményeink átalakultak a pandémia idején. Amellett, hogy átgondolhatjuk és kigyomlálhatjuk eddigi életmódunk szükségtelenségeit, további jótékony hatásokat is realizálhatunk. A kutyatulajdonosok közül sok irodai dolgozónak most adódik először lehetősége az otthoni munkavégzésre és több együtt töltött időre kiskedvencével. Saját magán tapasztalja azokat a jótékony hatásokat, amelyeket a kutyás irodák és kutatások évek óta igazolnak: a kiegyensúlyozottabb légkör hatékonyabb és boldogabb munkavégzést eredményez!

Bizakodhatunk, hogy az otthoni munkavégzés és annak egyéb körülményeinek tapasztalata meghozza a vezetők nyitott gondolkodásmódját, de mindezek ellenére nem jelenthetjük ki biztosan, hogy ez így is marad a jövőben. Korábbi cikkünkben számos említést tettünk a kutyás irodába való belépés tervezésével kapcsolatban, most viszont abban segítünk, hogy a visszatérés hogyan tud gördülékenyen zajlani és milyen egyéb kérdések merülhetnek fel a karantén időszak során.

Tovább a cikkre
Otthoni munkavégzés

A koronavírus beköszöntével minden cég elérkezettnek látta az időt, hogy a lehetséges pozíciókban megadja és/vagy kötelezően elrendelje az otthoni munkavégzést munkavállalói számára. Mit is jelent ez és mire figyeljünk, ha otthon vagy úgy általánosságban a munkahelyünkön kívül dolgozunk?

Sok vezetőben eddig a bizalomhiány okozta a legnagyobb dilemmát a témában, hiszen nem tudja közvetlenül ellenőrizni a dolgozók tevékenységét, illetve az irodán kívül szinte minden fizikai vagy információtechnológiai kontrol megszűnik. Nézzük, hogy mit tehetünk mi, dolgozók, hogy az elkövetkezendő – és jövőbeli – időszak home office működése hatékony és élvezetes legyen...

Tovább a cikkre
Riadólánc kutyatartóknak

Az üzleti életben vészhelyzetek kezelésére, a termelés és szolgáltatások zökkenőmentes biztosítása érdekében vészforgatókönyvet vagy krízistervet készítenek a vállalatok, melynek célja a szokásostól eltérő események idején az üzletmenet-folytonosság megtartása, azaz a működés stabilizálása és szinten tartása.

Tesszük ezt a magánéletünkben is, amikor valaki megbetegszik a családban és azonnal, egy csapatként kell felsorakozni mögé és beosztani a legontosabb teendőket. De hogyan tudjuk ezt a jelenlegi helyzetben kellően felmérni? Egyáltalán milyen szempontok szerint érdemes gondolkodni?

Tovább a cikkre
Pawer - a kutyák ereje munkahelyi környezetben

Az idei év kutyás rendezvényei között egy merőben eltérő, szakmaiságában leginkább munkáltatói piacot megcélzó de nyilvános esemény, PAWER elnevezéssel, elsőként jelenik meg 2020. március 26-án.

A szervező Klicker Consulting képviseletében, Horváth – Tóth Boglárka, Vezető trénerrel beszélgettünk munkájukról, eddigi tapasztalataikról a vállalati kultúrában, kutyával végzett munkájuk eredményeiről és a konferencia létrejöttéről.

Tovább a cikkre
Környezetbarát iroda kutyás szemmel

Kutyatartók akár a praktikusságtól vezérelve, akár környezetvédőként sokan foglalkoznak életmódszerűen a kiegészítők újrahasznosításával, a környezeti terhelés csökkentésével, csakúgy mint a modern felfogású kutyás (és nem kutyás) irodaüzemeltetők.

Számos lehetőség áll rendelkezéssre, ezért hoztunk néhány jó példát, hogyan tudtok ti is odafigyelni ezekre a munkahelyen..

Tovább a cikkre
Szilveszter kutyával

A szilveszteri pirotechnikai eszközök használata eredményeképpen minden évben nő a megijedt, elszökött állatok száma. Idén ennek és a csecsemők, betegek figyelembevételének köszönhetően már Tata mellett Miskolc, Esztergom, Szentendre, Komárom és Balatonalmádi is csatlakozott a tüzijátékmentes óévbúcsúztatáshoz.

Hogyan tudunk körültekintőbbek lenni a petárdák, tüzijátékok ellenére és mivel segíthetünk, ha elkóborolt állatot látunk?

Tovább a cikkre
Önkéntesség Magyarországon

A céges rendezvények önkéntes programmal való kombinálása nem újkeletű, Magyarországon mégis kevesen, vagy csak alkalmanként fordítanak rá figyelmet munkahelyi környezetben. Ennek számos egyedi oka lehet: erőforrás hiány, munkaidő- vagy költségkieséstől való félelem, esetleg a potenciális lehetőségek publicitásának hiánya.

A témát körbejártuk, hogy vajon mit mutat az itthoni céges közösség szempontjából...

Tovább a cikkre
Ki ne élvezné, ha kutyával tölthetné a napjait munkahelyén?

Az élő állatok jelenléte különleges hatással van a munkakörnyezetre és előnyösen hat a dolgozók mindennapjaira üzleti szempontból is, egyúttal éppen elég bozontost láttunk már aki bűbájossága ellenére ugatásával vagy sajátos viselkedésével különleges kihívások elé állította a vezetőséget..

Tovább a cikkre
Szabályzatkészítés csupán az irodai kutyák miatt?

Állatokkal dolgozni sokak álma és ehhez nem kell ma már állatkerti dolgozónak lenni, hiszen látványosan növekszik azoknak az irodai munkahelyeknek a száma, ahová kiskedvenceket vihetnek a munkavállalók. Ha valaki ilyen környezetben dolgozik, azaz adottak a fizikai és munkavédelmi előírások, jó esély nyílik arra, hogy a kutyák is megjelenhessenek az irodatérben.

Kiemeljük a kritikus pontokat, amiket mindenképpen érdemes figyelembe venni már az elején..

Tovább a cikkre
Kutyát gyászolni lehetséges?

Bár az ember és állat együttélése több ezer éves múltra tekint vissza, az állat mint kiskedvenc elterjedése a modern városi életforma kialakulásával lett egyre népszerűbb. A természettől való eltávolodás következtében a megszelídített állatok közül szinte csak a kutya maradt olyan kapcsolatban az emberrel, hogy kedvtelésből tartásával az ember mellett éljen és családtagként kezeljék. Az együttélés során a kutya jelenléte hozzájárul lelki, mentális és fizikai egészségünkhöz és egyértelműen bizonyított, hogy erős kötődés alakul ki állat és tartója között, ami egészen az elmúlásig szoros érzéseket generál...

Tovább a cikkre
Új eredmények a kutyák agyhálózat kutatásáról

A KutyaEtológia legutóbb publikált kutatása új megvilágításba helyezi eddigi elképzeléseinket a kutyák agyműködéséről, melyről Szabó Dóra doktorandusz kutató nyilatkozott...

Tovább a cikkre
Előnyök és kihívások kutyás iroda létrehozásakor

Munkakutyák vagy segítőkutyák de főként kiskedvencek jelenléte egyre gyakoribb munkahelyi légkörben. Bár rengeteg előnnyel járhat a dolgozó és munkáltató számára egyaránt, mégis magában rejt bizonyos fokú kockázatokat, potenciális baleseteket is a munkakörnyezetben. Éppen emiatt a döntés, hogy beengedjük-e a kutyákat, a munkáltató részéről többféle szempontból történő vizsgálatot igényel, legyen az egészségügyi, általános jólléti, jogi, kultúrális vagy biztonsági, de legalább ekkora körültekintéssel kell kezelni az állatok igényeit is.

Tovább a cikkre
Létezik tökéletes kutyás munkahely?

Néhány résztvevős, különböző pozícióban dolgozó kolléga interjúztatása során kiderül, hogy milyen hatásai vannak a kutyáknak munkahelyen. A profession.hu álláskereső portál megszólaltatott reklámügynökségi, kiskereskedelmi munkatársakat, illetve egy újságírót, hogy mit gondol, mennyiben más egy kisállattal egy légtérben dolgozni...

Tovább a cikkre
Október 4-e az Állatok Világnapja

1931-ben a Nemzetközi Állatok Védelméről szóló konferencián, - az akkor már 6 éve, néhány ország részvételével tartott rendezvények megszervezése után - került ajánlásra, hogy október 4-e, Assisi Szent Ferenc halálának évfordulója legyen az Állatok Világnapja (World Animal Day)...

Tovább a cikkre
Négylábúak az irodában

Az ember legalapvetőbb igénye a harmónia megteremtése a lakó- és munkahelyén, ezáltal, ahogy az otthonunkat, úgy munkakörnyezetünket is szeretjük minél barátságosabbá tenni, növényekkel díszíteni és megnyugtató létkört kialakítani...

Tovább a cikkre
Újabb kutyabarát iroda!

Nagyszerű hírünk van! Immár az OTP eBIZ is partnereink között szerepel és munkahelyük megkapta a kutyabaráthely minősítést munkahely kategóriában!

Cikkünkből kiderül miért tartják ők mindezt jó ötletnek és mit hozott számukra a program és a minősítés.

Gratulálunk nekik az eddigi munkáért és természetesen a jövőben is örömmel beszámolunk a náluk történt változásokról.

Tovább a cikkre
15 indok a kutyás iroda mellett

Nem csupán a dolgozók, de a munkaerőközvetítő irodák is látják az előnyeit ha kisállat van az életterünkben, főként ha velünk jár dolgozni!

A RecruitLoop egy amerikai tanácsadó cég, akik főprofilként éppen a fenti területen tevékenykednek és akik különös tekintettel foglalkoznak a témával. Legutóbb készült írásuk remekül összefoglalja a munkahelyi közösségre, a szociális interakcióra valamint a vállalat fizikai környezetéhez kötődő szempontokat, melyet a cégnévre kattintva, angolul olvashattok.

Lássuk, mit is tapasztaltak ők az évek során..

Tovább a cikkre
Szabályozások kutyabarát környezetben?

A munkahelyek és dinamikájuk kialakulását követően – éppen úgy, ahogy társadalmi életünket– szabályokkal tartjuk kordában; tudjuk, hol húzódnak a határok, mit tehetünk bizonyos közegben és mit nem illendő vagy éppen tilos.

Vállalati kultúrában mindez hatványozottan fontos, hiszen sok esetben az idejüket itt együtt töltő résztvevők a közösségben egy bizonyos gazdasági cél érdekében vannak jelen. Évek óta azon dolgoznak cégvezetők, hogy mindez ne csak anyagilag, hanem érzelmileg is egy jól működő szervezet létrejöttét jelentse, aminek része már, hogy olyan élménygazdag kultúra alakuljon ki, ahol a kutya jelenléte sem okoz problémát, mi több a dolgozók szorosabb kötődést alakítsanak ki nem csupán a vállalat, hanem egymás iránt is. Mivel segíthetjük mindezt rendszerezettebbé tenni?

Tovább a cikkre
Környezetbarát kutyás irodák

Látjuk és érezzük, hogy a kutya érkezésével szokásaink átalakulnak, odafigyelünk bizonyos termékek vásárlására vagy éppen más, károsnak tűnő elemek elhagyására. Olyan körültekintéssel járunk el bizonyos életterületeken, amit kedvenceink nélkül, talán csak sokára vagy sosem léptünk volna meg, pedig mindezzel saját életünket is javítjuk minőségileg.

Összeszedtük, milyen apró változtatásokkal tudtok tenni a fenntarthatóbb környezetért kutyatartóként.

Tovább a cikkre
'Vidd Magaddal A Kedvenced Dolgozni' Nap

Tudtátok, hogy idén 20 éves évfordulója van a 'Vidd magaddal a kedvenced dolgozni' Nap? És azt, hogy honnan indult, illetve mi a célja a figyelemfelhívásnak?

Tovább a cikkre
Irodába járás kánikulában?

Forró nyári napokon a munkahelyre való eljutás is problémát okozhat kutyád számára, de ettől még nem kell otthon maradnia!

Hogyan készüljünk fel a megelőzésre és mit tegyünk, ha már bekövetkezett a baj?

Tovább a cikkre
Kutya a munkahelyen

Néhány éve még ritkaságszámba ment, főként irodai miliőben, hogy kutyával járjon valaki dolgozni, mostanra viszont egyre szaporodnak a kutyabarát munkahelyek Magyarországon. Oka vagy eredménye a munkaerőpiaci változásnak, hogy kérdéssé válik dolgozói oldalról egy állásinterjú alkalmával, hogy ezzel a lehetőséggel lehet-e tervezni felvétel esetén?

Mire figyeljük ha úgy döntünk, hogy állatbaráttá alakítjuk munkahelyünket?

Tovább a cikkre
Ide kutya nem jöhet!/?

Hányszor halljuk ezt a mondatot kutyával való közlekedésünk során nem csupán egy étteremben, de munkahelyen is, amikor a potenciális kutyás iroda lehetőségéről érdeklődünk? A kutyatartással kapcsolatban bizonyára nem meglepő, ha azt állítjuk: sok sztereotípia él még az emberek és a munkáltatók fejében a témában. Leginkább bizonyos fajtákra korlátozódó vagy adott viselkedésre vonatkozó negatív ítéletektől hemzsegnek a fórumok és a rossz beidegződések, melyek megnehezítik sokszor egy igen átlátható rendszer kiépítését annak érdekében, hogy a munkahely mind a menedzsment, mind az ott dolgozók számára együttműködő közeget teremtsen.

Természetesen megvannak azok a szabályozások, ami alapján bizonyos terekben nincs helye állatnak: ilyen akár egy DNS laboratórium, a termeléssel foglalkozó gyári környezet vagy speciális egészségügyi intézmények. De mit gondoltok például egy restaurátor műhelyéről vagy kutatóközpontról? Olvassátok tovább aktuális cikkünket a témában..

Tovább a cikkre
Hogyan vonatkoznak a munka- és tűzvédelmi szabályok a kutyákra munkahelyen? 2. rész

Nemzetközi esettanulmányokból okulva szeretünk felkészülni a legkülönösebb esetekre. Ilyenek között szerepel az irodaházban elkóborolt kutya története vagy a tűzriadó során megijedt állat mentése. Szerencsére ritkán hallani hasonló történésekről Magyarországon – ami talán még a kutyabarát irodák népszerűségének alacsony száma miatt lehetséges - mégis az elmúlt években is olvashattunk olyan híreket, ahol komplett irodák, irodaépüet kapott lángra. Ezek jellemzően zárlatos eszközök vagy emberi mulasztások eredményei és sok esetben a megfelelő tűzvédelmi előírások hiányosságáról tanuskodnak. Emellett sok más esemény is okozhat fejtörést.

Cikkünk második részében továbbra is Korbuly Márton, Munka- és tűzvédelmi Szakértővel történt összegzésünket olvashatjátok, ami reméljük legalább annyi új ötletet ad mint legutóbb, ha kutyát szeretnétek magatokkal vinni az irodába.

Tovább a cikkre
Hogyan vonatkoznak a munka- és tűzvédelmi szabályok a kutyákra munkahelyen?

Irodai környezetben – ideális esetben és hivatalosan – minden dolgozónak találkoznia kell a munkavállalásának kezdetén és évente egy alkalommal tűz- és munkavédelmi oktatással. A Munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII törvény valamint a Tűzvédelemről szóló 1996. évi XXX törvények a munkavállalók részére kötelezővé teszi a Munka- ill. Tűzvédelmi ismeretek oktatását, elsajátítását, mely éppen azt hivatott szolgálni, hogy egységes útmutatót adjon mindenféle balesetveszély elkerülésére valamint azok megtörténtekor főként a személyi, de egyúttal az anyagi károk minimalizálására. Mindez védi a munkavállalót és a munkáltatót is, de nem szól a kisállatokról és jelenleg erre vonatkozóan Magyaroszágon nem létezik szabályozás semmilyen formában.

Éppen ezért sorba vettük egy, a témában járatos szakemberrel, Korbuly Márton, Munka- és tűzvédelmi Szakértővel, hogy melyek a legfontosabb biztonsági szempontok, amikor kutyát szeretnénk magunkkal vinni az irodába.

Tovább a cikkre
Kutyabarát munkahelyen akarunk dolgozni

Sokat beszélünk egy adott cég által nyújtott juttatási csomagról, a dolgozói összetételről, a jelöltek igényeiről, de sokáig mintha a kedvtelésből tartott kutyák és gazdáik nem tudtak volna beférkőzni ebbe a körbe. Az elmúlt évek során viszont olyan mértékű változásokat tapasztalunk, ahol már a kényelmi szolgáltatások is megjelennek egy munkáltató ajánlatában, ezzel együtt pedig látványosan a munkavállalót támogató irodakörnyezet és a családbarát attitűd mellett a kutyabarát megoldások is.

"Életünk nagy százalékát a munkahelyünkön töltjük, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen hangulatban, és főleg, hogy kik között vagyunk.” – említi Bordi Beatrix a DreamJobs Marketingvezetője, akivel az irodai kutyaprogram jelentőségéről beszélgettünk.

Tovább a cikkre
Kutyám nélkül soha – Az irodaélet múltja, jelene és jövője

Ágazati tevékenységtől függ a kutyák megjelenése munkahelyen vagy csupán a négylábúak szeretete szabja meg? A kreatív munkakörökben, tech – típusú, valamint a back office jellegű és a kötetlen időben dolgozók engedhetik meg könnyebben maguknak, hogy kutyával járjanak dolgozni ma Magyarországon. Ennek oka leginkább a rugalmas munkaidő, a teljesítmény mérésének speciálissága és a munkakörnyezet kialakítása. Pedig napjainkban egyre több vagány iroda kerül kialakításra, gyönyörű és tágas terekkel, mindez annak érdekében, hogy a betérő ügyfelek az ott dolgozókkal egyaránt örömmel töltsék idejüket munkában. A kialakítás, illetve a praktikumok ezáltal olyan ugrásszerű változást hoztak a munkahelyeken, amit korábban nehezen tudtunk volna elképzelni.

Vajon, ha ilyen ütemben alakul át a munkaterület, akkor mit várhatunk a közeli és távoli jövőben a munkakörnyezet fejlődésétől?

Tovább a cikkre
(Kutya)piszok az irodában

Álmosan érkezel az irodába, töltöd az első kávét és nyargalsz az asztalodhoz, mert késésben vagy, de egy óvatlan pillanatban fellököd a kollégád az ajtóban és a nálad lévő kávé, illetve az ő teája a padlószőnyegen landol. Szép kis hétindító, de mi a teendő? Nekiálltok szőnyeget sikálni? Szépen arrébb somfordáltok? Hívjátok a takarítónőt?

Lelkiismerettől és szemtanúktól is függhet az eredmény, de mi van akkor, ha a kutya piszkít be az irodába?

Tovább a cikkre
Legyen vagy ne legyen kutyabarát az irodánk?

Számos tanulmány szól mellette, ami már közhelyesen elcsépelt érvelésként hat, de a legjellemzőbb ellenzés még mindig a közös légkondícionáló berendezés vagy a padlószőnyeg megléte.

Vajon tényleg olyan komoly és csak fizikai jellegű problémát jelent, amikor irodakutyában gondolkodik a cég? A dolog több összetevős és laikusként nem is biztos, hogy minden aspektusát látjuk. Miről is van szó?

Tovább a cikkre
Design és kutyák egy irodán belül

Kreatív munkához kutya jár - ez nem is kérdés, de hogyan látja egy, a piacon 30 éve jelen levő magyar tulajdonú kreatív cég ezt a kérdést?

Szép Bernadett-tel, a Torter Design cégvezetőjével beszélgettünk az Év Irodája pályázat apropóján, hiszen cégük nevezője az ingatlanszakma egyik legkiemelkedőbb, évente megrendezésre kerülő versenyének...

Tovább a cikkre
A rendezvény, amibe bárki, bármikor beleugathat..

Vagány nyitás ez Barabás Évitől, az est háziasszonyától egy olyan rendezvény kezdetén, ahol mint tudjuk, kutyákról és őket örömmel látó helyszínekről szóló díjátadó gála veszi kezdetét.

November 9-én, pénteken este derült ki, kik büszkélkedhetnek az Év Kutyabarát Helye címmel..

Tovább a cikkre
Hogyan segít egy kutya a gyermekvédelemben dolgozó szakembereknek és mit csinál az irodában ha valójában nem is terápiás kutya?

Mira, – a gazdája szerint meghatározhatatlan vérvonalú kutyus - gyakori látogató és teljes jogú kolléga a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány életében. Nem kizárólagosan, de legtöbbször ő uralja az irodát négylábúként és támogatja a dolgozókat.

Az alapítványról, mindennapjaikról és aktuális kampányukról olvassatok tovább..

Tovább a cikkre
Kutyabarát iroda - ahol bevált..

Az irodaházak világa mindenkinek mást jelent: aki sosem járt benne, az a modern kor gyárának, személytelennek és ridegnek tartja, míg akik benne dolgoznak, azok számára megszokott az óriási üvegépület, a regisztráció a recepción, az ismerős biztonsági őr látványa, a belépőkártya használata és a nagy közösség egy légtérben.

Mindezek akár unalmassá is válhatnak még akkor is, ha valaki sosem idegenkedett tőle, de ha egyes cégekhez érkezve kutyákkal találkozunk, akkor jó eséllyel már mosolyogva lépünk be dolgozóként és vendégként egyaránt.

Stratégia vagy szimplán jóindulat és kutyaszeret kell hozzá?

Tovább a cikkre
Természetességet az irodákba!

Az ember legalapvetőbb igénye a harmónia megteremtése lakó- és munkakörnyezetében, ezáltal, ahogy otthonunkat, úgy munkakörnyezetünket is szeretjük minél barátságosabbá tenni, növényekkel díszíteni és a számunkra megnyugtató létkört kialakítani.

Míg évekig a cafetéria elemeivel tartották lázban a dolgozókat, addig ma komoly pszichológiája van már a munkahelyet vonzóvá tevő és ezzel együtt a produktivitást fokozó irodai környezet leghatékonyabb berendezéseinek, akár színekkel, formákkal, illatokkal

Christina Banks szervezetpszichológus a The Psychology of Architecure című konferencián említette a design fontosságát a..

Tovább a cikkre
Add tovább

Az augusztus hónapunk központi témája a jótékonyság és a kreatív kezdeményezések.

Emlékeztek A jövő kezdete című filmre, melyben a főszereplő, Trevor (Haley Joel Osment) azt kapja tanárától (Kevin Spacey) házi feladatként, hogy javasoljon ötletet, amivel jóbbá teszi a világot? A kisfiú kitalálja az ’Add tovább’ programot: elképzelése, hogy minden kapott jócselekedetet az ajándékozott adjon tovább három embernek, így alkotva láncot egy szebb jövőért.

Nos, mi is találkoztunk valakivel, aki szakértelmét ajánlja egy nagyon kedves cél érdekében és munkájával egy bájos kezdeményezés elindítója..

Tovább a cikkre
Flash Kutyapékség

Ugye mindenki számára ismerős ez a szóösszetétel? De vajon azt is tudjátok, hogy ki vezeti, honnan jött az ötlet és miért támogatják a kutyabarát munkahelyeket? Kulisszatitkok és érdekességek a Flash Kutyapékségről a cikkünkben..

Tovább a cikkre
Mi a kapocs Orion és az Irodakutya között?

Az elektronikai termékek és a csillagkép helyett, az Orion egészen mást jelent számunkra. A bohókás, de kiegyensúlyozott, fiatal dalmata kutyust, aki pályázatunk nyertese lett. Az Év Irodakutyája díjjal a Me and My Dog Budapest meglepetésdobozát vehette át.

Orionra, - aki Orionci, Cucu és mostanában Ernő névre is hallgat - a Dalmata Mentés oldalán lett figyelmes Bettina és Kristóf, majd Debrecenből Pomázra kerülése után vették fel a kapcsolatot az ideiglenes befogadó gazdival ...

Tovább a cikkre
A te kutyád ma veled megy dolgozni?

Első alkalommal 1999-ben került megszervezése és elsősorban az örökbefogadást hivatott támogatni de mostanra már nem csupán a kutyákról szól az esemény, hanem jótékonysági és figyelemfelhívással párosul. Sok országban és sokféleképpen tartják már a 'Vidd magaddal a kutyádat dolgozni nap'-ot és annak ellenére, hogy igen népszerű kezdeményezés, mégsem kivitelezhető minden munkahelyen. Azok számára, akiknek közvetlenül nem is adódik erre lehetőségük, javasolnánk blogunk korábbi cikkében ajánlott alternatív programokat.

Inspirációként mindenesetre mutatunk egy vidám példát a következő kisvideóban..

Tovább a videóra
Vidd magaddal a kedvenced dolgozni nap, idén június 22-én!

Minden év júniusában, nemzetközi összefogásként kerül megszervezésre a 'Vidd magaddal a kedvenced dolgozni nap", mely nem csupán a kutyabarát irodára és annak jótékony hatásaira hívja fel a figyelmet, annál inkább az örökbefogadásra és a menhelyen élő állatokról való gondoskodásra. Ezt megelőzően a munkahely biztonságossá tétele komoly körültekintést kíván, melyre alább adunk tippeket, hogy megfelelő legyen az előkészület..

Tovább a cikkre
Irodakutya rehabilitációs céllal? Igen!

Évekkel ezelőtt elképzelni sem tudtuk volna, főként vidéken, hogy relaxációs vagy játékszoba legyen egy munkahelyen, ma viszont a csocsó és x-box versenyektől hangos egy-egy iroda. Ugyanilyen megfontolásból hozzuk beltérbe a környezetet és kerülnek a növényfalak az életterünkbe, szóval miért ne használhatnánk akár a házikedvencünket terápiás céllal hasonló elven?..

Tovább a cikkre
Kutyabarát irodák takarítása

Dolgozói igényként egyre sűrűbben merül fel, hogy kutya kerülhessen az irodába, de ritkán esik szó azokról a háttérmunkákról, melyek ezt biztosítják.

Jellemzően a vezetőknek számos olyan teendőt kell figyelembe venni, mely több szervezést vagy magasabb költséget jelent és a megtérülés nem minden esetben forintosítható. Tipikusan ilyen az iroda takarítása, mely nem csupán a megbízó irodától, de a takarító cégtől is több odafigyelést igényel, legyen szó a takarítási módszerekről vagy eszközökről, kemikáliákról...

Tovább a cikkre
Nincs többé kifogás!

A MOL székház 2018. június 1-vel már hivatalosan is elindította irodakutya projektjét, melynek eredményeként a dolgozók magukkal vihetik kedvencüket munkahelyükre. Rugalmas és piackövető hozzáállásuk példamutató a multinacionális vállalatok számára, akik még fenntartásokkal kezelik az ilyen jellegű változásokat! "Kutyatartó és kutya nélküli munkatársainkkal együttesen megalkotott szabályrendszer kialakítását követően június 1-jétől nyílt meg a székház és a többi iroda a kutyák számára. Így a kollégák akár megbeszélésekre is magukkal vihetik, és külön elkerített helyen sétáltathatják őket az épületen kívül." - szól a hivatalos nyilatkozat.

Gratulálunk a kitartásukhoz, bátorságukhoz és várjuk a vidám kutyás fotókat!

Tovább a cikkre
telenorhungary
Nyereményjáték!

A Me and my Dog Budapest két lelkes kutyatartó Loretta és Patrik kreativitása alapján jött létre, akik fontosnak tartják kutyájuk egészségét, imádják a különlegességeket és különösen figyelnek a környezetvédelemre. Egyedi ötletük alapján, különböző méretű ajándékdobozok összeállítását vállalják speciális igényeknek megfelelve, legyen az kedvencünk mérete, neme vagy akár allergiája. Jellemzően prémium minőségű játékok, jutalomfalatok, kiegészítők és natúrkozmetikumok a csomag tartalmai és biztosan lapul minden esetben olyan termék a dobozban, amit Magyarországon egyáltalán nem, vagy nem ilyen formában lehet kiskereskedelmi forgalomban megvásárolni, tehát az egyediség garantált!

Ha szeretnétek egy ilyen vidám meglepetés doboz boldog tulajdonosai lenni, nem kell mást tennetek, csupán részt venni a honlapunkon található fotópályázatunkon 2018. június 30-ig, figyelve a pályázati feltételek teljesülésére!

Izgatottan várjuk, kié lesz a csomag és vajon mit rejt!

Tovább a pályázatra
telenorhungary
Ha péntek, akkor kutyanap! Hol? A Telenornál!

A Telenor mert kockáztatni és elsőként kipróbálni, hogy milyen a multinacionális cégek világában kutyás irodai napokat tartani. Természetesen ez rengeteg munkát, együttműködést igényel az üzemeltető, a vezetés és a dolgozók részéről egyaránt. A buktatókról és az egyértelműen pozitív hatásról a következö videó tanúskodik. Ugye nem felejtettétek el irodakutya fotópályázatunkat sem? Honlapunkon minden részletet megtaláltok! Vidám pénteket kívánunk!

Tovább a cikkre
Csányi Vilmos
A kutya képes beilleszkedni az ember világába

Csányi Vilmos fenti címmel, Balatonalmádiban tartott előadása új megvilágításba helyezi a kutyák létjogosultságát irodai környezetben. A biológus, biokémikus, etológus, egyetemi tanár számos munkáját ismerjük, hiszen kutatási területe az állati és emberi viselkedés. Véleménye szerint a kutya "megosztja dolgait az emberrel, mert szociálisan tud gondolkodni, képes beilleszkedni az ember világába" és ennek köszönhetően olyan tanult vagy önkéntelen támogató szolgálatot lát el, mint a vakvezető vagy a kutató-, mentő feladatok. A kutyák konstrukciós képessége (egymásra figyelés, összehangoltság) ugyanúgy megfigyelhető, mint az emberi közösségekben és ez a viselkedési minta igazolja az ember és kutya kapcsolatának alapvető meglétét. Támogató magatartása és magasan fejlett emocionális kilengések stabilizátoraként önkéntes pszichológus szerepet tud betölteni bármilyen közösségben. A téma mélyebb megismeréséhez ajánjuk Csányi Vilmos: A kutyák szőrös gyerekek c. könyvét és az előadásáról szóló cikket.

Tovább a cikkre
Csak a munkahelyek 33%-a állatbarát

Tudtátok, hogy a magyar munkáltatók csupán 33%-a állatbarát? És hogy ezzel a válaszadók 22%-a él is? A Profession.hu legújabb kutatása a hazai munkavállalók és munkáltatók hozzáállását vizsgálta a témában. További érdekességek az alábbi cikkben.

Tovább a cikkre
Kutya az irodában
Mi így csináljuk!

Az ARCHICOM csapata elhitte a tanulmányok eredményeit, melyek az irodakutya előnyeire világít rá és egyszerűen kipróbálta! Az eredmény: hangulatos munkahelyi közeg, kiegyensúlyozott kollégák és mosolygós ügyfelek...

Tovább a cikkre
Kutya az irodában
Kutyabarát irodaházak Magyarországon

Az irodaházak befektetői nem viccelnek; képesek hatékonyan követni a nemzetközi trendeket és rugalmasan a piaci igényekhez alakítják kínálatukat. A startupok növekedésével együtt a kreatív megoldások és szükségletek egyik nyertesei a kutyatulajdonosok, akikkel már az irodaház kialakításkor terveznek. Nem titok, hogy a szakmailag megfelelő alkalmazottak az anyagi juttatásokon túl, ezeket a szolgáltatásokat értékelik leginkább, így az employer branding fontos eszközévé vált már az iroda lokációjának tervezésekor, hogy kisállatot is magukkal vihessenek a dolgozók. Tudtátok, hogy a Párizsi Nagyáruház is ezek közé tartozik? Kíváncsian várjuk a továbbiakat is!

Tovább a cikkre
Kutya az irodában
Vidd magaddal szőrös kis barátodat!

A tavalyi évben tapasztalhatóan egyre több helyen lett elfogadott az állatbarát munkahelyek száma itthon is, melyet egyértelműen mutat, hogy Az Év Kutyabarát Munkahelye pályázóinak száma is megnövekedett! Ti élnétek a lehetőséggel, hogy legalább heti 1 napon magatokkal vigyétek kedvenceiteket a munkahelyre? A Közös Légtér blogja is ezt a kérdést feszegeti. Vidám új évet kívánunk a lenti cikkel és várjuk véleményeteket hozzászólásban!

Tovább a cikkre
Kutya az irodában
Well - being növelés az irodában kutya jelenlétével?

A 'well-being' fogalma már itthon is kezd elterjedni, melyet a 'jólét' magyar kifejezéssel tudunk azonosítani a munkahelyeken. Az általános munkaerőhiány kiküszöbölése a HR tanulmányok fő témája, hogy milyen juttatások és tevékenységek tesznek egyes munkavállalót elkötelezetté. Bizonyítottan ilyen például a munkaadó által biztosított - nem kizárólag - a meditáció gyakorlása, irodai sportolási lehetőségek, a rugalmas munkaidő és az állatbarát munkahely, ahová saját kedvencünk is velünk tarthat. A 'The Guardian' cikke dobja fel a kérdést erről alább. De mit gondoltok, vajon az állatbarát munkahely dobogós helyet érne el egy ranglistán? Számotokra mi tudná ezt megelőzni céges juttatásként? Irjátok meg nekünk kommentben!

Tovább a cikkre
Kapcsolat
Email: info@irodakutya.com
Közösségi média