Loading...

Blog

Szabályozások kutyabarát környezetben?

A munkahelyek és dinamikájuk kialakulását követően – éppen úgy, ahogy társadalmi életünket– szabályokkal tartjuk kordában; tudjuk, hol húzódnak a határok, mit tehetünk bizonyos közegben és mit nem illendő vagy éppen tilos.

Vállalati kultúrában mindez hatványozottan fontos, hiszen sok esetben az idejüket itt együtt töltő résztvevők a közösségben egy bizonyos gazdasági cél érdekében vannak jelen. Évek óta azon dolgoznak cégvezetők, hogy mindez ne csak anyagilag, hanem érzelmileg is egy jól működő szervezet létrejöttét jelentse, aminek része már, hogy olyan élménygazdag kultúra alakuljon ki, ahol a kutya jelenléte sem okoz problémát, mi több a dolgozók szorosabb kötődést alakítsanak ki nem csupán a vállalat, hanem egymás iránt is.

Ennek érdekében – vagy éppen következtében – a szabályozásnak kritikus szerepe lesz, hiszen ezek lesznek azok a keretek, amihez mindenki megfelelően tud alkalmazkodni és betartva az elvárt normákat segíti, hogy jól is érezzék magukat a munkahelyen.

Ahogy egy öltözködési vagy munkavédelmi szabályzatot, úgy a kutyák jelenlétének lehetőségét is javasolt szabályzatban rögzíteni és a legfontosabb kritériumokra figyelni, úgy mint:

  • Milyen feltételeknek kell megfelelnie munkahelyre érkezés előtt,
  • Mikor és hány kutya lehet jelen az irodában,
  • Melyik helyiségben lehet és hova NEM engedjük be,
  • Milyen viselkedési normáknak kell megfelelnie,
  • Mik a következmények a fentiek be nem tartása esetén,
  • Milyen jutalom jár kiváló minősítésekért és
  • Hogyan határozzuk meg a felelősségi köröket.

Éppen úgy, ahogy más előírást vagy szabályzatot rendszeresen felülvizsgálunk, érdemes a kutyákra vonatkozót is górcső alá venni időnként, hiszen a dolgozói létszám növekedésével, annak összetélének változásával az igények is átalakulhatnak. Példának okáért, ha korábban elegendő volt 1 helyiséget kijelölni a kutyák számára nem látogatható területként, addig idővel lehet, hogy erre nagyobb igény mutatkozik, esetleg az új belépők állatokhoz viszonya eltérő, ami konfliktust okozhat és hosszabb távon komoly károkat a cég életében.

Mi tehát a legfontosabb szempont? Figyeljük a dolgozók közötti interakciót, hallgassuk meg a kérdéseiket, kérjük ki a véleményüket, hiszen a leginkább kifizetődő, ha rugalmasan tudjuk mindezt alakítani a közösség számára és főként rájuk szabva készülnek el szabályzataink!

Kapcsolat
Email: info@irodakutya.com
Közösségi média