Loading...

Blog

Környezetbarát kutyás irodák

Látjuk és érezzük, hogy a kutya érkezésével szokásaink átalakulnak, odafigyelünk bizonyos termékek vásárlására vagy éppen más, károsnak tűnő elemek elhagyására. Olyan körültekintéssel járunk el bizonyos életterületeken, amit kedvenceink nélkül, talán csak sokára vagy sosem léptünk volna meg, pedig mindezzel saját életünket is javítjuk minőségileg.

Összeszedtük, milyen apró változtatásokkal tudtok tenni a fenntarthatóbb környezetért kutyatartóként:

  • Használjatok környezetbarát takarítószereket: óhatatlan, hogy a konyhában egy-egy morzsa leesik a padlóra, amit kutyusunk biztosan azonnal felnyal. Ahelyett, hogy erős fertőtlenítőszerek kerülnének a szervezetébe, gondoskodjunk róla, hogy ez a lehető lekevésbé terhelje az immunrendszerét.
  • Optimalizáljátok a csomagolóanyagok felesleges felhalmozását: vegyetek nagy kiszerelésű tápot, kutyaeledelt vagy kérjétek mindezt saját edénybe, csomagolással, hogy minimalizáljátok a hozzá kapcsolódó hulladékot. Rendeljetek akár többen közösen az irodából, így biztosan nem marad rajtatok az extra nagy méretű táp.
  • Vásárlás helyett, készítsetek akár közös foglalkozás keretében jutalomfalatot: biztosan találtok otthon egészséges összetevőket, amiből nyers vagy sült finomságokat készíthettek.
  • Bár létezik már lebomló kutyaürülék gyűjtőzacskó, de erről eddig kevés konkrétumot találtunk (mikor bomlik le pontosan és milyen körülmények között), ezért bár elvben ajánljuk, biztosan egyelőre nem tudjuk, hogy ez a legideálisabb megoldás-e a kutyapiszok felszedésére. Ettől még utcán, köztéren mindenképpen fel kell szedni természetesen akármivel teszitek is:)
  • Tartsatok a munkahelyen vagy egyéb közösségben csere-berét: biztosan van otthon megunt játék, ruha, kiegészítő, alvóhely ami másnak hasznos lehet és nem kizárt, hogy ti is találtok valami érdekességet, így nem kell pénzt kiadnotok érte!
  • Megunt ruhákat, plédeket, párnákat gyűjtsetek össze kutyás szervezeteknek adományként – főként télen ez óriási segítség lehet a fűtetlen menhelyeken.
  • Legyen nálatok palackozott ásványvíz helyettt tisztított/csapvíz a meleg időben önmagatok és kutyátok számára is többször használatos kulacsban. Már remek itatókkal ellátott és szép designnal készült kulacsokat lehet vásárolni, ami mindkettőtök számára használatos és higiénikus tud lenni.
  • Ha mégis vásárolnátok palackozott vizet, gyűjtsétek a kupakokat egy rászoruló szervezetnek, mint a Mancs a kézben vagy az Együtt az Állatokért Közhasznú Egyesület, akik értékes forintokra tudják váltani mindezt.
  • A fentiek csupán a mindennapi életünkből vett példák, de persze számos lehetőséget fogtok találni, ha nyitottan álltok a témához és pazarlásmentesen éltek!

    Van további tippetek?

    Osszátok meg velünk és a többi olvasóval!

Kapcsolat
Email: info@irodakutya.com
Közösségi média