Loading...

Blog

Kutyabarát munkahelyen akarunk dolgozni

Sokat beszélünk egy adott cég által nyújtott juttatási csomagról, a dolgozói összetételről, a jelöltek igényeiről, de sokáig mintha a kedvtelésből tartott kutyák és gazdáik nem tudtak volna beférkőzni ebbe a körbe. Az elmúlt évek során viszont olyan mértékű változásokat tapasztalunk, ahol már a kényelmi szolgáltatások is megjelennek egy munkáltató ajánlatában, ezzel együtt pedig látványosan a munkavállalót támogató irodakörnyezet és a családbarát attitűd mellett a kutyabarát megoldások is.

"Életünk nagy százalékát a munkahelyünkön töltjük, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen hangulatban, és főleg, hogy kik között vagyunk.” – említi Bordi Beatrix a DreamJobs Marketingvezetője, akivel az irodai kutyaprogram jelentőségéről beszélgettünk.

"A DreamJo.bs egy újgenerációs állásportál; ez nem csak hangzatos szlogen, hanem valóban úgy gondoljuk, hogy eljött az újgenerációs munkahelyek ideje. Azért dolgozunk, hogy a kutyabarát, családbarát, a rugalmas, emberi munkahelyekről minél többen tudjanak. Reméljük, sikerrel”- teszi hozzá Beatrix. Elmondása szerint nagy hangsúlyt fektetnek az álláshirdetésekben arra, hogy a cég adjon meg minél több információt, képet, videót a leendő csapatról - és mindannyian tudjuk, hogy egy kutya mennyire fontos tagja az irodának, a csapat lelke tud lenni :)

Az álláskereső portálok nagy része még nem kizárólag erre irányul, de egyre nagyobb számban érdekli a piaci résztvevőket a kérdés, ami indokolja, hogy az állásportálok is fókuszba helyezzék a kutyák bevitelének lehetőségét. A kutya megjelenése a munkahelyen egyértelműen elterjedőben van Magyarországon, amit a partnereknél készült videók, fotózások során is tapasztaltak, - ahogy Beatrix fogalmaz, - sok helyen szerettek bele kutyusokba és persze az állásra jelentkezőknek is fontos ez. Az egyik ügyfelüknél például rajtunk keresztül vettek fel egy dolgozót, aki kifejezetten az irodakutya miatt jelentkezett.

Az ötlet korábbi álláshirdetésekben szereplő kutyusoktól indult, ahogy egyértelművé vált, hogy a cégekhez relevánsabb jelentkezők is érkeztek a pozíciókra. “Az az érzésünk, hogy az irodakutya valamilyen mélyebb szinten köti egymáshoz a kollégákat. Nagyon nagy csapatépítő ereje van: rugalmasságot, türelmet, vidámságot tanít, tehát segít, hogy a kollégák stresszmentesen, és tényleg csapatként együttműködve dolgozzanak - erősíti meg Beatrix a fentieket.

Munkavállalóként vajon valóban egyszerű ilyen munkahelyeket és pozíciókat találni? A tapasztalat alapján eddig rengeteg utánajárást igényelt de a cégek ma már büszkék a négylábú kollégákra, hisz nagyon szeretik őket, így jól látható helyen teszik egyértelművé a fotóikon és videókban, hogy szívesen fogadják az új dolgozó kedvencét. Másrészt a DreamJo.bs felülete is segít ebben: az irodára jellemző extrák közt már fel lehet tüntetni, ha az adott cég irodájába kedvencükkel együtt dolgozhatnak a gazdik.

Eljött végre az a korszak a munkahelyeknél, ahol már el lehet szakadni a hagyományos munkarendtől, beidegződésektől és ebbe az új mentalitásba szerencsére az irodakutya is belefér.

Nézz szét a DreamJobs és az Irodakutya oldalán és találd meg azokat a cégeket, akiknél – nem kizárólag, de - a kutya is a csapat aktív résztvevője lehet!

Kapcsolat
Email: info@irodakutya.com
Közösségi média