Loading...

Blog

(Kutya)piszok az irodában

Álmosan érkezel az irodába, töltöd az első kávét és nyargalsz az asztalodhoz, mert késésben vagy, de egy óvatlan pillanatban fellököd a kollégád az ajtóban és a nálad lévő kávé, illetve az ő teája a padlószőnyegen landol. Szép kis hétindító, de mi a teendő? Nekiálltok szőnyeget sikálni? Szépen arrébb somfordáltok? Hívjátok a takarítónőt?

Lelkiismerettől és szemtanúktól is függhet az eredmény, de mi van akkor, ha a kutya piszkít be az irodába? Sok esetben találkoztunk már olyan szituációval, hogy a szobatiszta kutya megérkezik, de egy óvatlan pillanatban mégiscsak lepisilte az iroda legdrágább designszobrát, ami – hol máshol – a főbejáratnál, a recepció előtt díszelgett. A fejvakargatás és elnézéskérések mellett mit lehet még tenni?

Sajnos a kutyák nem tudnak kibúni a bőrükből - természetükből adódóan megjelölik környezetüket. Lehet jólnevelt és szobatiszta a sajátunk, ha egy másik csöppnyi méretű kutyus megelőzte és enyhe illattal jelezte a felségterületének határait korábban. Sok esetben talán annyira minimális mennyiséggel, hogy fel sem tűnik, de jön a „jólnevelt eb” és a 40 kg-os versenysúlyával ő bizony telibe találja és maximálisan ledominálja a korábbi illatcseppet.

Kellemetlen? Hogyne! Lehet ellene tenni? Igen!

Elsősorban, ha kutyát szeretnénk az irodába, próbáljunk megtenni mindent annak érdekében, hogy könnyen tisztítható felületekkel vonjuk be a közösen használható helyiségeket, vagy kész iroda esetén megfordítva, csak oda adjunk belépési engedélyt, ahol nem okoz gondot egy ilyen típusú baleset.

  • Világosan jelöljük ki a kutyával látogatható területeket és ezek betartásához ragaszkodjunk minden esetben.
  • Dokumentáljuk a kutya gazdájának felelősségét még a program megkezdése előtt, hiszen utólag már körülményesebb és kellemetlenebb kulturált egyezségre jutni valamelyik fél sértődése nélkül.
  • Legyen megfelelő szerződésünk a takarító cégünkkel, hogy az ilyen problémákat azonnal orvosolni tudják szakszerű eszközökkel és kifogástalan higiéniát teremtve. Állandó kérdés és szeretjük hangsúlyozni, hogy nem szükséges a szőnyeggel ellátott helyiséget kizárni – hiszen, az utcáról mi, emberek is több mint százezer illatanyagot hordozunk a cipőtalpunkon és viszünk az irodába - de bizonyosodjunk meg róla, hogy rendelkezünk megfelelő minőségű, kimondottan erre a célra kifejletszett tisztítószerrel a munkahelyen.
  • Ha nem sikerül sokadszorra sem megszüntetni az adott terület szagmentesítését, akkor javasolt teljesen cserélni, legyen az egy berendezési tárgy, szőnyeg vagy burkolati elem és legvégső esetben persze a kutya kizárása a programból.

Összességében két dolgot tartsuk mindig szem előtt: A munkahely egy gazdasági társulás két fél között, ahol a tulajdonos üzleti érdekei érvényesülnek és dolgozóként mi ennek támogatására szerződtünk. Másfelől a dolgozóban keletkező rossz érzések megoldása mindig nehezebb, mint azok megelőzése, ezért minden esetben a legfontosabbnak a kialakítási fázisban történő, világos szabályok kimondása és azok rögzítése annak érdekében, hogy néhány hónapos negatív tapasztalat után ne kelljen az Irodakutya program megszüntetése mellett dönteni.

Kapcsolat
Email: info@irodakutya.com
Közösségi média