Loading...

Blog

Orion

Mi a kapocs Orion és az Irodakutya között?

Az elektronikai termékek és a csillagkép helyett, az Orion egészen mást jelent számunkra.

A bohókás, de kiegyensúlyozott, fiatal dalmata kutyust, aki pályázatunk nyertese lett. Az Év Irodakutyája díjjal a Me and My Dog Budapest meglepetésdobozát vehette át.

Orionra, - aki Orionci, Cucu és mostanában Ernő névre is hallgat - a Dalmata Mentés oldalán lett figyelmes Bettina és Kristóf, majd Debrecenből Pomázra kerülése után vették fel a kapcsolatot az ideiglenes befogadó gazdival, akik a náluk töltött idő alatt Orionból szinte mintakutyát faragtak. "Szerelem volt első látásra”, ahogy Kristóf fogalmaz, hiszen biztos volt már akkor benne, hogy tökéletesen ki fognak jönni egymással. Hányatott sorsa ellenére a sok képzés és odafigyelés eredményeképpen végleges befogadói már egy stabil, szinte „tökéletes” kutyát kaptak kézhez. Amire figyelni kell, az kizárólag Orion szuggesztív hajlama. Minden gondolata az étel körül forog és bármit képes megtenni azért, hogy egy „kiflicsücsökhöz vagy szépen átsütött debreceni kolbászhoz jusson” – ez az, amire a gazdái elmondása alapján különösen ügyelniük kell, annak érdekében, hogy ne okozzon kellemetlenséget.

Budapestre való érkezése után csupán a nagyvárossal járó életvitelt kellett megszoknia, leginkább a tömegközlekedést, de mostanra már ezt is tökéletesen elsajátította és gazdái szerint imádja a BKV-t. Ez különösen előnyös, hiszen mindenhová magukkal viszik és bár munkájukat tekintve sokak által irigylésre méltó helyzetben vannak szabadúszóként, azért néhány kliensnél ez akár negatívan is elsülhet, főként, ha a megbízó nem tolerálja a kutyákat. Bettina grafikusként, Kristóf art directorként dolgozik és elég bátrak voltak, hogy úgy döntsenek, már nem is vállalnak el megbízást, ha Orion nem lehet jelen – legyen az a saját munkahelyük, a stúdiójuk vagy a megbízó irodája. Azért akadhat olyan viselkedési forma, amire megoldást kell találni ilyen közegben, mint amilyen például egy kunyeráló szempár. Az ügynökségnél, ahol Kristóf legutóbb dolgozott, éppen ezt megelőzve vezették be a kutyák távoltartását délben, az ebédlő környékén – így zárva rövidre a kéregetés problémáját. Emellett számos helyen megfordulnak együtt: irodákban, stúdiókban vagy forgatáson és egyértelműen a pozitív hatását érzékelték a kutya jelenlétének, sokszor a saját bőrükön is:

„Nagyon jót tesz a közegnek és közelebb hozza az embereket egymáshoz, emellett oldja a stresszt”
– összegzi Kristóf.

Kapcsolat
Email: info@irodakutya.com
Közösségi média