Loading...

Blog

Add tovább!

Emlékeztek A jövő kezdete című filmre, melyben a főszereplő, Trevor (Haley Joel Osment) azt kapja tanárától (Kevin Spacey) házi feladatként, hogy javasoljon ötletet, amivel jóbbá teszi a világot? A kisfiú kitalálja az ’Add tovább’ programot: elképzelése, hogy minden kapott jócselekedetet az ajándékozott adjon tovább három embernek, így alkotva láncot egy szebb jövőért.

Nos, mi is találkoztunk valakivel, aki szakértelmét ajánlja egy nagyon kedves cél érdekében és munkájával egy bájos kezdeményezés elindítója. A Walt and Philter fotósa, Mile Máté szívügyének tekinti a kutyákkal való foglalkozást, főként amióta ő maga is befogadott egy pimasz kis francia bulldogot, Csigát, aki sokszor kíséri el dolgozni is.

“Csiga kifejezetten nyugis kutya, tökéletes társ retusáláshoz” – ahogy ő említi.

“Amikor magammal viszem munkába, gyakran körül szokta rajongani a stábtagokat vagy modelleket, de végül mindig visszatér hozzám és nézi ahogy instruálok vagy fényképezek. Amikor megunja, van, hogy ellabdázgat magában.”

Az általuk sűrűn látogatott kutyafuttatóban ismerték meg Brúnó kutyust, akinek speciális kezelését gazdája nem tudja kifizetni, mert komoly összeget jelentene számára. Mátéban a téma iránti érzékenység egészen odáig vezetett, hogy egy tematikus kampányt indított el és magánszemélyek számára hirdetett jótékonysági fotózást Budapesten. A felhívás amiatt nyerte el tetszésünket, mert nem csupán az anyagi támogatásról szól, hanem a személyes munka és a hozzáadott szakmai tartalom az, ami kreatívvá teszi. Máté lelkes és nagyon kedves kutyarajongó, aki vidám hangulatot teremtett a fotózásunk alatt és végeredményként olyan képeket készített, ami ezt valóban tükrözi is.

Elmondása szerint a cél egyértelműen az volt, hogy az utolsó forintig biztosítani tudják Brúnó kutyus gyógyulását. Fontos megjegyezni, hogy nem volt egyedül a gyűjtésben. A Klauzál téri kutyafuttató több tagja segített, valamint néhányan - fotózási igény benyújtása nélkül - utaltak pénzt a twitter követői közül is.Őt magát is meglepte, mennyire pozitív visszhangja lett a kiírásnak, többen kezdték a levelüket köszönetnyilvánítással vagy meghatottsággal. Nagyon jól esett számára, hogy ennyire meg lehetett érinteni az embereket, köztük olyanokat is, akiknek nincs háziállatuk.

A befolyt összeget 100%-ban a felajánlott kutyus kezelésére szánja, bízva a közösség erejében és Brunó mihamarabbi rehabilitációjában. Máté számára különösen pozitív élmény volt mindegyik fotózás és nem is munkának fogta fel, annak ellenére, hogy kellően elfáradt a végére. Számára a legnagyobb meglepetés az, hogy milyen könnyen elérte a résztvevőkkel a kitűzött célt. Tervei között szerepel ennek a sikernek köszönhetően, hogy további adománygyűjtő fotózásokat szervez a jövőben is.

Örömmel vettünk részt mi is a programban, hogy ilyen módon inspiráljunk másokat egyedi ötletek megvalósítására.

A most elkészült képeket és a jövőbeli programokat a Walt and Philter facebook oldalán találjátok.

Kapcsolat
Email: info@irodakutya.com
Közösségi média