Loading...

Blog

Kutyabarát iroda - ahol bevált..

Az irodaházak világa mindenkinek mást jelent: aki sosem járt benne, az a modern kor gyárának, személytelennek és ridegnek tartja, míg akik benne dolgoznak, azok számára megszokott az óriási üvegépület, a regisztráció a recepción, az ismerős biztonsági őr látványa, a belépőkártya használata és a nagy közösség egy légtérben. Mindezek akár unalmassá is válhatnak még akkor is, ha valaki sosem idegenkedett tőle, de ha egyes cégekhez érkezve kutyákkal találkozunk, akkor jó eséllyel már mosolyogva lépünk be dolgozóként és vendégként egyaránt. Stratégia vagy szimplán jóindulat és kutyaszeret kell hozzá?

Deák András, a BCA tanácsadóiroda ügyvezetője, maga is kutyatulajdonos, de nem a sajátja volt az első, aki átlépte a küszöböt, hanem egy kolléga igényéből vált az ötlet valósággá. Az első kiskedvenc jelenléte óriási csapdának bizonyult, mert egy kimondottan jámbor és nyugodt kutyus lévén az egész napot átaludta, így ebből kiindulva érdeklődött a többi munkavállaló is a kutyák bevitelének lehetőségéről és növekedett hónapról hónapra a négylábúak száma az Infopark épületében. Az irodaház közvetlen parkosított környezete - bár tökéles helyszínnek bizonyult, - az üzemeltető álláspontja mégsem volt ismert a témában. A BCA munkatársai inkább érezték becsempészésnek a kutyákat a hátsó ajtón, mintsem teljesen legálisnak, mégis mivel „a társaság nagy része kutyamániás, így egyszerű az irodán belüli szabályok kezelése, amik tulajdonképpen nem is léteznek”.

Az épület időközben hivatalosan is kutyabaráttá vált – talán éppen a BCA által, a témában elért sikereinek köszönhetően. A kutyabarátság pozitív hatása viszonylag gyorsan tapasztalható volt házon belül, hiszen a kutyák látványosan oldják a stresszt tárgyaláskor vagy vendég érkezésekor, kizökkentik a napi rutinból a kollégákat és egyértelműen stresszcsökkentő hatással bír a jelenlétük.

’Nem ritka, hogy a kollégák sorban állnak a sétáltatásért”

– említi András. Emellett hangsúlyozza, hogy fokozott felelősséget is igényel kutyatartóként figyelni, hogy mit művelnek a szőrmókok az irodában: épp lebontják azt vagy egyszerűen csak cukiskodnak. Óriási előny egy ilyen munkahely kölyöktartónak, hiszen tökéletes szocializációs közeg, míg a felnőtt kutyák számára inkább egész napos játék a többiekkel. Mindenesetre, ha sok a munka vagy zavaró a négylábúak jelenléte, a gazdáik tudatosan figyelve erre, olykor kivonják őket a közösségből és sétával vagy szeparálással tudják biztosítani az iroda normál működését –

„ebből még soha, semmilyen probléma nem adódott egymás között”

– igazolja Sárközi Lilla, PR vezető. A négylábú kollégák jelenlétét olyannyira komolyan veszik, hogy honlapjukon mindenkit név szerint említenek titulusával, illetve aktuális, saját ötletekből álló image videójukban is egyértelmű volt a kutyák megjelenítése, mint a mindennapi élet szerves részei. Az anyag elkészítését megelőzően számos állatos ötlet felmerült, de végül a BETONDZSUNGEL ÖSVÉNYEI c. reality hatású tematikából született az a fajta „őszinte marhaság”, ami a céget hitelesen képviseli. Trendhű, de nem erőltetett és a visszajelzések több mint 95%-a alapján maximálisan sikeres a célcsoport körében.

Gondolhatnánk, hogy emögött tudatos márkaépítés van, de ahogy András fogalmaz, már az Év kutyabarát helye különdíja is óriási meglepetésként hatott; a kutyás irodai lét tulajdonképpen „véletlenszerű, nem volt cél, mégis legalább kétszer hatékonyabb, mint bármi más HR branding szempontból”. Véleménye szerint csak a kutyák miatt nem fog senki jobban dolgozni, vagy éppen nem felmondani, de abszolút pozitív visszajelzések érkeztek mind a díj megnyerését követően, mind pedig állásinterjúkon, ahol a jelentkezők rákérdeznek a irodakutyákra és a lehetőségre. Egyszerűen szimpatikus a kutyabarátság és mivel őszinte, emiatt válik sikeressé.

Nem hiába, épp a DreamJo.bs által, második éve meghirdetett, Szerethető Munkahely díjra is neveznek és nem maradnak ki az Év Kutyabarát Helye pályázatból sem. Kövessétek figyelemmel őket, hátha idén is gratulálhatunk a dobogós díjhoz!

*A képen Pogo és Boogie szerepel. Fotó: Huszár Orsi

Kapcsolat
Email: info@irodakutya.com
Közösségi média